ANA SAYFA / Mutfak / Balık ve Sağlık

Balık ve Sağlık

Balık kemik gelişimi, görme kabiliyeti ve bağışıklık sistemi için çok önemli bir besin kaynağıdır. Balık ve diğer deniz ürünleri insanoğlunun en eski besin kaynaklarının başında gelir. Tarımın ve hayvancılığın gelişiminden önce balık ve diğer su ürünleri insanlar için bilinen en kolay ulaşılabilir, en çabuk tüketilebilen besin kaynaklarından biridir.

PROTEİN : Balık protein zengin bir besindir. Balık %18-20 oranında protein kaynağı içerir. Proteinler vücudun en küçük parçası olan hücrenin gelişiminde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca vücut için balık proteinlerinin bir diğer avantajı sindirim sistemin kolayca kırılması yani kolayca hazmedilebilmesidir.

VITAMİN:  Vitamin A Balıkta bolca bulunan A Vitamini kemik gelişiminde, görme yetisinin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinide önemli bir rol oynar. D Vitamini: Kalsiyumun kemik içerisinde emilimini arttırır. K ve B vitaminleri açısuından da zengin olan balık içindeki bu vitaminler de kanın pıhtılaşmasında önemli birer elementtir.

EPA & DHA: Balık yağı çokludoymamış yağ asitlerinden oluşur, EPA(eicosapentaenoic acid) ve DHA(docosehexaenoic acid) Balık vücud tarafından üretilemeyen ve gıda ile alınmak zorunda olunan bu asidler açısından en önemli kaynaktır. EPA ve DHA yağ asitlerinin önemli özelliklerinden biri vücudun enerji üretimine yaptıkları katkıdır. Bu yağ asitleri vücutta kendilerini oksijene bağlayarak elektron transferi gerçekleştirirler ve vücut içinde enerjinin çeşitli kimyasal prosesler için üretimine izin verirler. Bu yüzden balık yağı bakımından zengin bir diyetin yorgunlukla mücadele ettiği ve mental ve fiziksel kapasiteyi arttırdığına dair kayda değer kanıtlar mevcuttur. Omega-3 bireylerin konsantrasyon gücünü artırdığı gibi enerji düzeylerini de artırır. Balığın beyne iyi geldiğine dair var olan eski inanışı destekleyici bilimsel buluşlar vardır. Beyindeki yağın temel bileşimi omega-3 yağ asitlerini içeren DHA’dır.

HAMİLELİK:  Özellikle Hamile ve Emziren annelerin haftada 3 veya 4 kere balık tüketmeleri hem hamilelik sağlığı hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için önerilmektedir.

fish&health

Grubun Bağlı Olduğu Kuruluşlar

Grubun Bağlı Olduğu Kuruluşlar
SU ÜRÜNLERİ TANITIM GRUBU
Atatürk Cad. No: 382 Alsancak 35220 İzmir / Türkiye
Telefon:(0232) 488 60 00 Faks:(0232) 488 61 00
info@turkishseafood.org.tr
Bizi Takip
Edebilirsiniz
© 2014 Su Ürünleri Tanıtım Grubu. Tüm Hakları Saklıdır.